24 Kasım 2008 Pazartesi

ÖĞRETMENLER GÜNÜ





24 kasım öğretmenler gününü büyük bir coşku ile önce sınıfımızda daha sonra Atatürk Kültür Salonumuzda kutladık.Öğrencilerim ilk ders başlamadan önce bana sınıfta sürpriz hazırlamışlardı.Tahtaya sevgilerini belirten sözler yazmışlar ve bütün perdeleri ve ışığı kapatarak sınıfta saklanmışlardı.Sınıfa girdiğimde bütün sınıf öğretmenler günümü bağırarak kutluyordu.Hepsine teşekkür ediyorum ve öpüyorum.
İREM ÖZKAN

10 Kasım 2008 Pazartesi

"BENİM ROBOTUM"












MATEMATİK DERSİ GEOMETRİ PROJESİ OLAN "BENİM ROBOTUM"ADLI ÇALIŞMADA BİR AYLIK SÜRE İÇERİSİNDE SINIF ÖĞRETMENİMİZ İREM ÖZKAN'IN SÖYLEDİKLERİNE UYARAK ÖDEVLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK VE SUNUMLARIMIZI BÜYÜK BİR ZEVKLE YAPTIK.PROJEMİZİN AMACI ÇEVREMİZDE GÖRDÜĞÜMÜZ GEOMETRİK CİSİMLERİ VE GEOMETRİK ŞEKİLLERİ BELİRLEYEREK BULDUĞUMUZ MALZEMELERDEN İSTEDİĞİMİZ GİBİ BİR ROBOT GERÇEKLEŞTİRMEKTİ. ÖNCELİKLE BİR HAFTA BOYUNCA ÇEVREMİZDE BULDUĞUMUZ GEOMETRİK CİSİM VE ŞEKLE BENZEYEN İLAÇ KUTULARI,BİSKÜVİ KUTULARI,KİBRİT KUTULARI v.b MALZEMELERİ TOPLADIK.DAHA SONRA BULDUĞUMUZ MALZEMELERİ EL İŞİ KAĞITLARIYLA KAPLAYARAK CİSİMLERİN HANGİ GEOMETRİK CİSİM VE ŞEKİL OLDUĞUNU SUNUM RAPORUNA YAZDIK.EN SON MALZEMELERİ BİRLEŞTİREREK ROBOTLARIMIZI OLUŞTURDUK. SUNUMLARIMIZI 3/B SINIFINA GİDEREK GERÇEKLEŞTİRDİK.SUNUM SIRASINDA YAPILIŞ AŞAMASINDA NE YAPARKEN ZORLANDIĞIMIZI,NE YAPARKEN KEYİF ALDIĞIMIZI,KİMLERDEN YARDIM ALDIĞIMIZI VE HANGİ GEOMETRİK CİSİM VE ŞEKLİ KULLANDIĞIMIZI ANLATTIK. DAHA SONRA BİRBİRİMİZİN ROBOTLARINI İNCELEDİK.ARKADAŞLARIMIZDAN SELDA GÜNDOĞAN'IN ROBOTUN GÖZLERİ,AĞZI VE BURNU İÇİN KULLANDIĞI BONCUKLARDAN,İBRAHİM GÜNEY'İN ROBOTUN KULAKLARI İÇİN KULLANDIĞI KİBRİT ÇÖPLERİNDEN,EMRACAN AŞICI'NIN ROBOTUN KULAKLARI İÇİN KULLANDIĞI KALEMLERDEN VE MEHMETCAN COŞKUNER'İN ROBOTU İÇİN KULLANDIĞI ANTENLERDEN ÇOK HOŞLANDIK. BÖYLECE MATEMATİK DERSİNDE ÖĞRENDİKLERİMİZİ PEKİŞTİRMİŞ OLDUK. ROBOTLARIMIZI OKULUN GİRİŞ KATINDA SERGİLEYEREK TÜM OKUL ARKADAŞLARIMIZ İLE PAYLAŞMIŞ OLDUK. SINIF ÖĞRETMENİMİZ İREM ÖZKAN YAPILAN ÇALIŞMADAN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUĞUNU SÖYLEDİ.TÜM SINIF ARKADAŞLARIMIZI KUTLUYOR VE İREM ÖĞRETMENİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

5 Kasım 2008 Çarşamba

DER BUS,DAS AUTO
















Bugün ALMANCA dersinde hem eğlendik hemde öğrendik.Taşıtlarımız kavramını içeren DER BUS,DAS AUTO kavramlarını almanca olarak ifade ettik.SIDIKA öğretmenimiz öncelikle bu kelimeleri anlamlarıyla gösterdi.Bizlere hayalimizdeki otomobili renkli kartonlarla yapmamızı söyledi.Daha sonra kartonlarımızın üzerine öğrendiğimiz kelimeleri yazdık ve arkadaşlarımızla hayalimizdeki araçlarımızı karşılaştırdık.Dersin sonunda SIDIKA öğretmenimize sürpriz yaparak tahtaya onu çok sevdiğimizi yazdık.

4 Kasım 2008 Salı

GAZETELERDE CUMHURİYET BAYRAMI







CUMHURİYET BAYRAMI haftası etkinliği olarak sınıfımızda bir çok çalışma gerçekleştirdik.Sınıfımızın panolarını kendimizin hazırladığı ATATÜRK ve CUMHURİYET resimleri ve yazıları ile doldurduk.Ayrıca 29 EKİM günü sınıf öğretmenimiz İREM ÖZKAN'IN önerisine uyarak ailelerimize gazete aldırdık.Bütün gazetelerde Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yılı olduğunu ve günün önemini okuduk.Daha sonra kestiğimiz haberleri ertesi gün İREM öğretmenimizle birlikte panomuza yerleştirdik.Arkadaşlarımız ile getirdiğimiz haberleri birbirimize gösterdik ve günün önemi hakkında knştuk.